Kabaču laiks! Un piparmētru arī...
10. augusts, 2020 pl. 20:49,
Nav komentāru
Nezinu gan īsto receptes sastādītāju, bet mans jauninājums ir - gurķus aizstāt ar kabačiem, tā netīšām sanāca, jo tad, kad mamma man iedeva šo recepti, gurķu ražas laiks bija beidzies un pagrabā vien lielie kabaču milži bija palikuši, tā nu izdomāju eksperimentēt ar kabačiem! Piparmētru namiņā gan var nodegustēt, gan nopirkt, ja rodas vēlme. Ko ar šādu sadarīt? Labs būs ar sieru, tādam vīnu vakaram, vai tāpat pie pankūkām...
Kabaču ievārījums
Kabači – 1 kg
Cukurs – 600g
Citroni – 2 gab.
Svaigas piparmētras – 1 bunte
Visu sagriež, citronam dzelteno miziņu norīvē, sulu izspiež, samaisa un 3 st. stāv, tad uzvāra un lēni vāra 30-40 min. Pēc tam vēl pasterizē.